Mindenki imádja az állatokat, hiszen nagy űrt képesek betölteni az ember lelkében. Már eleve jó hatással van rád a cuki látvány és a kedves viselkedésük, arról nem is beszélve, hogy ha magad tartasz házi kedvencet, akkor megvan az a jó érzésed is, hogy igazán gondoskodsz valamiről. Klassz dolog kényeztetni egy kismacskát, kiskutyát vagy bármi mást, az pedig mindig szuperédi, amikor ők hálálják meg a sok törődést. Ma már sokféle kedvenc közül lehet választani, mielőtt azonban döntenél, érdemes átgondolni, mit is árul el rólad a háziállatod!

1. Kutyák
Rengeteg embernek van kutyája, ezért szinte lehetetlen általános érvényű kijelentéseket tenni. Azt mégis elmondhatjuk, hogy a kutyás gazdik általában szeretnek társaságba járni, és könnyen kimozdulnak. Emellett türelmesek is, és ritkán ijednek meg az új feladatoktól.

2. Macskák
A macskák sokkal inkább maguknak való állatok, mint a kutyák, gyakran furcsán viselkednek, és nem lehet tudni pontosan, mit is szeretnének. Ugyanakkor szupercukik tudnak lenni, ezért valószínűleg nagy cukiság-kedvelő vagy, ha épp macskád van. Elképzelhető, hogy kevésbé motivál a versengés, és inkább kevesebb, de közelebbi barátod van.

3. Gyíkok
Ha valóban azt választottad, hogy háziállat-dédelgetés címén egy aranyos kis szőrpamacs helyett inkább egy hidegvérű hüllőt nevelgetsz – nos akkor nagy esély van rá, hogy az élet többi területén is némileg különc vagy. De ne add fel, ha nem is találod meg könnyen a hangot a legtöbb emberrel, esetleg keresd más hüllő-tulajdonosok társaságát.

4. Pókok
A gyíkoknál talán már csak a pókok a furcsább élőlények – és hobbiból ilyen állatkákat nézegetni egész nap tényleg egy kissé befelé forduló személyiségre vall. Biztosak vagyunk benne, hogy azért a háziállatként pókot tartó gazdik is tudnak szórakoztatóak lenni, de azt nagyon reméljük, hogy a ketrecajtót sosem felejtik el becsukni.

5. Halak
Halai általában azoknak az embereknek vannak, akik nagyon elfoglaltak, de mégis szeretnének valamilyen élőlényt tudni lakásukban, ahol a halakon kívül más nem tölt túl sok időt.

6. Madarak
Mivel ezek a háziállatok nagyon színesek tudnak lenni, ezért aki ilyet tart, nyilván odavan a szépségért. Ja és emellett még türelmes is, mert elviseli a rengeteg rikoltozást és csiripelést.

7. Óriás afrikai földi csiga, vagy más egyéb különleges és direkt ronda állat
Megint csak a különcködésre kell rávilágítanunk, illetve arra, hogy ha valami egészen furcsa, ritka (és gyakran csúnya) állatot nevelgetsz otthon, akkor egy biztos: nem félsz a kihívásoktól.